RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


  

 

 

 

Prima / Noutati
Noutati
 
08.12.2015 DOAR UN OM INFORMAT ESTE OM PUTERNIC
 „DOAR UN OM INFORMAT ESTE OM PUTERNIC"Zilele trecute ne-a păşit pragul redacţiei un vechi cunoscut (şi cititor fidel al publicaţiei noastre) - Valeriu Agapie, un harnic şi priceput antreprenor rural din Buda Călăraşilor, care cu mai mulţi ani în urmă
 
08.12.2015 I-a venit secetei de hac
 
30.11.2015 COP21 se desfasoara in Franta
În perioada 30 noiembrie - 11 decembrie a.c., la Paris, Franța se desfășoară summit-ul COP21 (Conferinţa părţilor la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice), dedicat măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.
 
09.11.2015 Seminar raional privind extinderea sistemelor conservative de prelucrare a solului
La 7 noiembrie curent în cadrul unui proiect al Agenţiei de Dezvoltare Austriece şi Programul Naţiunilor Unite pentru procesul Naţional de planificare a adaptării Republicii Moldova la schimbările
 
05.11.2015 Seminar: ”Dezvoltarea capacităţii de rezilienţă la efectele schimbărilor climatice folosind tehnologii noi de prelucrare a solului”
Oficiul ”Schimbarea Climei”, Ministerul Mediului în cadrul Proiectului ADA/PNUD: „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” Vă invită să participați, la data de 7 noiembrie 2015, cu începere de la ora 10.00, în satul Călugăr, r. Fălești la seminarul de prezentare a proiectului pilot ”Dezvoltarea capacităţii de rezilienţă la efectele schimbărilor climatice folosind tehnologii noi de prelucrare a solului”.
 
30.10.2015 ADAPTAREA AGRICULTURII LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE
Seceta și inundațiile care au lovit țara noastră în ultimii ani au accentuat vulnerabilitatea sectorului agricol la creșterea variabilității și la schimbările climatice. Spre adaptarea sectorului agricol la aceste modificări, în Moldova se implementează proiectul-pilot ,,Suport pentru procesul Național de Planificare a Adaptării RM la Schimbările Climatice”. În s. Sadaclia, sunt doi producători agricoli - beneficiari – Gospodăria Ţărănească ,,Vasile Baciu” și SRL ,,Sadac-Agro”.
http:
 
05.10.2015 În Moldova se înregistrează un nivel redus de conștientizare a problemelor schimbărilor climatice
Schimbările climatice și protejarea mediului au fost principalele subiecte discutate, săptămîna curentă, în cadrul unui club de presă desfășurat la Chișinău.
 
11.09.2015 Șapte proiecte în domeniul adaptării la schimbările climatice vor fi realizate în cele mai vulnerabile, la impactul climatic, raioane ale țării
Șapte proiecte în domeniul adaptării la schimbările climatice au fost aprobate spre finanțare în cadrul Proiectului ADA/PNUD: „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”. Proiectele au fost selectate în urma unui Apel de Granturi lansat de Proiectul ADA/PNUD, în perioada octombrie 2014- mai 2015, în cele mai vulnerabile din punct de vedere al schimbărilor climatice raioane ale Republicii Moldova: Basarabeasca, Sîngerei, Nisporeni, Leova, Fălești și Călărași
 
04.08.2015 Exercitiul practic desfasurat in comun cu Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne
Oficiul Schimbări Climatice în cadrul Proiectului „Suport pentru Procesul Naţional de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” în comun cu Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat la finele lunii iulie exercițiul comun moldo-austriac, cu genericul “Giurgiulești 2015”. Evenimentul a avut loc cu susținerea Agenţiei Austriacă de Cooperare pentru Dezvoltare şi PNUD în Moldova.
 
27.06.2015 Promovarea echității de gen în Procesului Adaptării la Schimbările Climatice
Promovarea echității de gen în procesul adaptării la schimbările climatice (ASC) și comunicarea adaptării la schimbările climatice au constituit tematica Atelierului deLucru, în cadrul proiectul ADA/UNDP „Suport pentru Procesul Naţional de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”desfășurat ieri, la Chișinău.
 
22.06.2015 Sectorul forestier din Republica Moldova va avea o Strategie de adaptare la schimbările climatice
În cadrul Proiectului ADA/PNUD "Suport pentru procesul național de planificare a adaptării Republicii Moldova la schimbările climatice" a fost elaborat conceptul Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului forestier din ţară. Grupul de lucru interministerial, iniţiat în acest sens, s-a întrunit, săptămîna trecută, pentru a analiza proiectul documentului.
 
18.06.2015 Elaborarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului sănătate
În Republica Moldova va fi elaborată o Strategie în sectorul de sănătate pentru adaptarea la schimbările climatice. În acest sens, săptămîna curentă, un grup de lucru interministerial s-a întîlnit în cadrul unei şedinţe de lucru pentru a discuta proiectul documentului.
 
06.05.2015 Noi oportunități de finanțare pentru APL, ONG, și ADR
Autoritățile publice locale de nivelul I și II, grupurile de comunități, întreprinzătorii, agențiile de dezvoltare regională și ONG-urile pot beneficia de granturi în domeniul adaptării la schimbările climatice. În acest sens, Proiectul ADA/UNDP ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” a lansat, la începutul lunii mai, un apel de propuneri de proiecte.
 
01.05.2015 Proiecte pilot în vederea adaptării la schimbările climatice
Autoritățile publice locale de nivelul I și II din nordul, centrul și sudul țării ar putea beneficia de proiecte pilot în vederea adaptării la schimbările climatice. În acest context, săptămîna trecută, în cadrul unui training de instruire, reprezentanții APL au învățat cum să identifice prioritățile de adaptare și care sunt condițiile de obținere a granturilor europene în acest sens.
 
15.04.2015 Atelier de lucru de conștientizare și informare referitor la adaptarea la schimbările climatice
 
Multimedia