RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / Noutati / Proiecte pilot în vederea adaptării la schimbările climatice
Proiecte pilot în vederea adaptării la schimbările climatice
01.05.2015  
   

Autoritățile publice locale de nivelul I și II din nordul, centrul și sudul țării ar putea beneficia de proiecte pilot în vederea adaptării la schimbările climatice. În acest context, săptămîna trecută, în cadrul unui training  de instruire, reprezentanții APL au învățat cum să identifice prioritățile de adaptare și care sunt condițiile de obținere a granturilor europene în acest sens.

La training au participat reprezentanții APL din raioanele Sîngerei, Fălești, Nisporeni, Călărași, Leova și Basarabeasca.

"Scopul evenimentului a fost de a informa autoritățile pubice locale, sectorul privat, inclusiv societatea civilă despre riscurile schimbărilor climatice ca fenomen, impactul acestora asupra localităților țării, precum și prioritățile de adaptare", a menționat Ala Druță, manager al Proiectului ADA/UNDP "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice".

În cadrul trainingului a fost prezentată schema de granturi în cadrul proiectului, regulile de participare la apelul de propuneri de proiecte, criteriile de eligibilitate și potențialii beneficiari. Ghidul solicitantului poate fi descarcat aici.

"Autoritățile publice locale din 2 raioane ale fiecărei regiuni pot beneficia de un proiect pilot. Vor fi identificate raioanele cu gradul sporit de vulnerabilitate către schimbările climatice, precum și vor fi identificate sectoarele vulnerabile la nivel de raion. Una dintre condiții este că APL trebuie să aibă o contribuție de 20% din costul total al proiectului. Costul maxim al grantului va constituit circa 30 mii de dolari SUA", a subliniat Vasile Scorpan, managerul Oficiului Schimbarea Climei.  

De asemenea, în cadrul trainingului s-a discutat despre consecințele climatice pentru viitorul secol, impactul fenomenelor climatice extremale: seceta, îngheturile și ploile torențiale asupra societății.

Evenimentul, a fost organizat în cadrul proiectului ADA/UNDP "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice"

instruire

instruire

Prezentarile de la eveniment:

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin