RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


  

 

 

 

Prima / Noutati / ADAPTAREA AGRICULTURII LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE
ADAPTAREA AGRICULTURII LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE
30.10.2015  
  http:  

 

 Seceta  și inundațiile care au lovit țara noastră în ultimii ani au accentuat vulnerabilitatea sectorului agricol la creșterea variabilității și la schimbările climatice.  Spre adaptarea  sectorului agricol la aceste modificări, în Moldova se implementează  proiectul-pilot ,,Suport pentru procesul Național de Planificare a Adaptării RM la Schimbările Climatice". În s. Sadaclia, sunt doi producători agricoli - beneficiari  -  Gospodăria Ţărănească ,,Vasile Baciu" și SRL ,,Sadac-Agro".

Vasile BACIU, primar, s. Sadaclia

 

Pentru o mai bună familiarizare cu proiectul dat, pe câmpurile  GȚ ,,Vasile Baciu" a avut loc un mic seminar informativ.  În cadrul acestuia, fermierii au fost îndemnați să renunțe la plug și să practice  tehnologiile  moderne conservative de prelucrare a solului.

Grigore BATÎRU, consultant Național al proiectului ADA/PNUD

Apoi, au fost testate cele 3 agregate agricole noi - achiziționate de beneficiari  în cadrul proiectului. Această tehnică agricolă -previne degradarea solului, contribuie la păstrarea umidității în sol și duce  la o roadă mult mai bogată cu mai puține cheltuieli.  

Andrei UNGUREANU, reprezentant SRL,,AgroProfiTech"

Practicarea agriculturii conservative generează şi unele riscuri, precum îmburuienarea excesivă sau apariţia focarelor de infecţii cu dăunători şi boli. Din acest motiv, agricultorii  trebuie să fie bine informaţi pentru o gestionare corectă a tehnologiilor agricole.  În Moldova, agricultura conservativă este practicată pe       o suprafaţă de circa 50 de mii de ha de terenuri arabile.

Sursa : http://bas-tv.md/ro/content/adaptarea-agriculturii-la-schimbarile-climatice 

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin