RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

 

URMARESTE-NE PE 

      

Prima / ADAPTAREA COMUNITARĂ
Noi oportunități de finanțare pentru APL, ONG, și ADR

Autoritățile publice locale de nivelul I și II, grupurile de comunități, întreprinzătorii, agențiile de dezvoltare regională și ONG-urile pot beneficia de granturi în domeniul adaptării la schimbările climatice. În acest sens, Proiectul ADA/UNDP ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” a lansat, la începutul lunii mai, un apel de propuneri de proiecte.

”Eligibile în acest proiect sunt comunitățile, grupurile de comunități, Agențiile de Dezvoltare Regională, autoritățile publice licale de nivelul I și II , ONG-urile. Totodată, sunt stabilite mai multe criterii pe care trebuie să le îndeplinească potențialii beneficiari, dar în același timp trebuie să ofere o co-finanțare de cel puțin 20% din costul total al grantului. Valoare maximă a grantului este suma de 30 mii dolari SUA.”, a specificat Ala Druță, manager al Proiectului ADA/UNDP ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”.

” În cadrul unui studiu, în baza mai multor indici, inclusiv ce se referă la profilul socio-demografic, asigurarea cu apă, mediul ambiant, asigurarea financiară, variabilitatea climatică, hazardele naturale și altele au fost identificate localitățile cele mai vulnerabile la schimbările climatice. Este vorba de localitățile din raioanele Sîngerei, Fălești, Nisporeni, Călărași, Leova și Basarabeasca. Astfel, autoritățile și comunitățile din aceste raioane pot depune note conceptuale și cereri de finanţare. Pînă pe 15 mai curent vor fi colectate notele conceptuale, ulterior o comisie le va analiza și le oferi punctaj. 12 proiecte ce vor acumula punctaj maxim vor trece în etapa următoare a apelului”, a precizat Vasile Scorpan, managerul Oficiului Schimbarea Climei.

Menționăm, Proiectul ADA/UNDP ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” este susținut de Agenția Austriacă de Cooperare pentru Dezvoltare (ADC) cu finanțare de la Ministerul Federal al Agrvulturii, Silviculturii, Mediului și Gospodăririi Apelor din Austria și implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Oficiul Schimbarea climei și Ministerul Mediului.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăți
06.06.2017 - Consultant Național în elaborarea componentului economic al studiului de pre-fezabilitate în domeniul resurselor de apă
 
05.06.2017 - Comunicat "Ziua mediului"
 
29.05.2017 - Consultant Național în elaborarea componentului economic al studiului de pre-fezabilitate în domeniul resurselor de apă
 
28.04.2017 - Consultant Național în elaborarea studiului de prefezabilitate în domeniul resurselor de apă.
 
12.04.2017 - Concurs pentru selectarea unui prestator de servicii în domeniul elaborării portalului „Monitorizare și Evaluare a activităților de Adaptare din domeniul Schimbărilor Climatice”
 
27.12.2016 - Felicitare de Anul Nou!
 
01.11.2016 - Letonia este interesată să dezvolte relații de colaborare cu Republica Moldova
 
21.10.2016 - Notă informativă: Republica Moldova și Austria își intensifică parteneriatul în domeniul meteorologiei
 
19.09.2016 - Notă informativă: ”În raioanele Călărași, Sîngerei și Nisporeni au fost realizate cu succes patru proiecte de adaptare la schimbările climatice.”
 
05.09.2016 - Consultant Național, în elaborarea conceptului Sistemului Informațional de MRV a activităților în domeniul schimbărilor climatice
 
Arhivă: Noutati
Multimedia


Created with flickr slideshow.