RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Acorduri la nivel inalt privind combaterea efectelor climatice
Acorduri la nivel inalt privind combaterea efectelor climatice
05.11.2009     Accesări: 207   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://stiride10.ro/acorduri-la-nivel-inalt-privind-combaterea-efectelor-climatice/

Uniunea Europeana a ajuns la un acord in ceea ce priveste ajutorul conditionat acordat tarilor in curs de dezvoltare in vederea combaterii efectelor schimbarilor climatice, informeaza CNN International.
Dupa doua zile de discutii in cadrul summit-ului ce a inceput vineri la Bruxelles, liderii U.E. au ajuns la concluzia ca suma necesara pentru ca tarile in curs de dezvoltare sa se poata adapta la schimbarile de clima este de 100 de miliarde de euro (148 de miliarde de dolari ) pe an pana in 2020.
U.E. s-a angajat sa verse 50 de miliarde de euro (74 de miliarde de dolari) in fonduri publice pentru a ajuta natiuniele in curs de dezvoltare sa lupte impotriva efectelor malefice ale schimarilor climatice.
In ciuda acordului, ramane neclar care este suma exacta pe care o va oferi U.E. si cum va fi impartita intre state. Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, precizeaza ca U.E. isi va aduce un aport rezonabil, care va fi in jurul a 22-50 de miliarde de euro.
Barroso a mentionat in cadrul conferintei de presa faptul ca acest acord confirma calitatea de lider al U.E. in ceea ce priveste schimbarile climatice si reprezinta un pas important spre discutiile despre clima ce vor avea loc in decembrie la Copenhaga.
“Putem privi in ochi restul lumii si ii putem spune: noi, europenii, ne-am facut datoria. Suntem pregatiti pentru Copenhaga.”, a declarat acesta.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia