RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / Noutati / Provocările și oportunitățile schimbărilor climatice au constituit subiect pentru dezbateri publice
Provocările și oportunitățile schimbărilor climatice au constituit subiect pentru dezbateri publice
01.06.2016  
   

Proiectul "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" a organizat la finele săptămînii trecute, la Chișinău, dezbateri publice cu tematica "Provocări și oportunități ale schimbărilor climatice".

Evenimentul a avut drept scop familiarizarea tinerilor cu problema schimbărilor climatice în Republica Moldova, manifestarea impactului acestora asupra vieții cotidiene a oamenilor, inclusiv, specificul de gen în contextul schimbărilor climatice.

Obiectivul principal al dezbaterilor a fost de a spori gradul de conștientizare al cetățenilor cu referire la schimbările climatice din țara noastră și a dezvolta interesul tinerilor pentru promovarea acțiunilor, sectoriale prioritare, de adaptarea la aceste schimbări.

Managerul Proiectului ADA/PNUD „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice", Ala Druță a abordat problema schimbărilor climatice ca fenomen, explicînd tinerilor cum se manifestă acestea pe teritoriul țării noastre, prospecțiunile de viitor, precum și principalele activități realizate în cadrul proiectului pentru adaptarea sectoarelor economiei țării la schimbările climatice.

Subiect prioritar al dezbaterilor organizate a constituit specificul de gen în contextul schimbărilor climatice. La acest capitol, consultantul național al Proiectului în Aspecte de Gen, Valentina Bodrug-Lungu, a prezentat conceptul egalităţii de gen în contextul adaptării la schimbările climatice, detaliind specificul impactului schimbărilor climatice asupra sănătăţii şi comportamentelor femeilor şi bărbaţilor, inclusiv, promovarea sistemului educaţional în vederea adaptării fetelor şi băieţilor la aceste fenomene.

Evenimentul a întrunit experți în domeniul adaptării la schimbările climatice, echității de gen, reprezentanți mass media și ONG, elevi și studenți. De asemenea, toți cei interesați au putut urmări dezbaterile la acest subiect în direct prin rețeaua de internet și pe frecvența Radio Moldova Tineret.

Menționăm, dezbaterile publice cu tematica "Provocări și oportunități ale schimbărilor climatice" au fost organizate în parteneriat cu Radio Moldova Tineret.

Link eveniment: http://bit.ly/22va7vK

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin