RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / Noutati / Seminar raional privind extinderea sistemelor conservative de prelucrare a solului
Seminar raional privind extinderea sistemelor conservative de prelucrare a solului
09.11.2015  
   

 

La 7 noiembrie curent în cadrul unui proiect al Agenţiei de Dezvoltare Austriece şi Programul Naţiunilor Unite pentru procesul Naţional de planificare a adaptării Republicii Moldova la schimbările climatice, în gospodăria agricolă S.R.L. „Abilitate-Agro" din primăria Călugăr a fost organizat un seminar raional la care a fost prezentat utilaj şi inventar agricole destinat pentru prelucrarea conservativă a solului cu semănătoare de precizie No-Tille. La seminar au participat : dl Vladimir Tăbîrţă, vicepreşedintele  raionului, specialiştii Direcţiei Agricultură, Alimentaţie, Relaţii Funciare şi Cadastru, 2 consultanţi naţionali din cadrul proiectului şi circa 40 de specialişti şi agenţi economici din domeniu. La seminar s-a vorbit despre particularităţile sistemelor conservative de prelucrare a solului (Mine-Tille şi No-Tille), precum şi despre avantajele şi dezavantajele acestor tehnologii. Despre aplicarea acestora în practica de toate zilele au menţionat: dl Grigore Batîru - consultant naţional şi Nicolae Bîrliba - şef al Direcţiei raionale Agricultură, Alimentaţie, Relaţii Funciare şi Cadastru.

 

Acest seminar s-a petrecut graţie faptului, că dl V. Antonciuc directorul al S.R.L. „Abilitate-Agro", a accesat proiectul nominalizat şi în rezultat gospodăria a beneficiat de o semănătoare No-Tille de precizie cu preţul de 26120 dolari SUA şi un scarificator de 6530 dolari, ambele produse în Italia.

 

Din suma totală, beneficiarul a contribuit cu 20%, iar restul sumei (80%) a fost ca grant şi achitat de ADA/PNUD.

 

Sursa : http://www.cr-falesti.md/index.php/informtii-utile/articole-postari/13-directia-agricultura-alimentatie-relatii-funciare-si-cadastru/692-seminar-raional-privind-extinderea-sistemelor-conservative-de-prelucrare-a-solului 

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin