RO EN
Home Contact Sitemap RSS feed
 
Home / / Atelier de lucru de conștientizare și diseminare in or. Sîngerei
Atelier de lucru de conștientizare și diseminare in or. Sîngerei
22.02.2016  
   

La 19 februarie curent în cadrul  proiectului "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice", în or. Sîngerei a fost organizat și desfășurat de către Incubatorului de Afaceri or. Sîngerei un atelier de lucru de conștientizare și diseminare.

Scopul evenimentului a fost de a disemina rezultatele implementării proiectul pilot "Energie regenerabilă pentru activități antreprenoriale", realizat de către Incubatorul de Afaceri "Sîngerei" cu contribuția financiară oferită de către Proiectul "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" finanțat de către Ministerul Federal al Agriculturii, Silviculturii, Mediului și Gospodăririi Apelor din Republica Austria și implementat de către Agenția Austriacă de Cooperare pentru Dezvoltare și PNUD Moldova în parteneriat cu Oficiul "Schimbarea climei", Ministerul Mediului al Republicii Moldova.

Prin intermediul proiectului ADA/PNUD „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" Incubatorul de Afaceri "Sîngerei" a beneficiat de un grant pentru procurarea și instalarea pe acoperișul clădirii a 54 panouri solare fotovoltaice (PV) monocristaline cu puterea totală de 13,5 kW în vederea creșterii independenței energetice prin promovarea producerii distribuite a energiei. Valoarea totală a proiectului constituie cca. 36 650 $.

În cadrul evenimentului au fost abordate următoarele subiecte:

1. Fenomenul schimbărilor climatice, necesitatea adaptării la acest fenomen. Contribuția Proiectului ADA/PNUD "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" la implementarea adaptării la nivel local.

2. Adaptarea la schimbările climatice în sectorul energie prin implementarea proiectelor pilot în sectorul privat și public. Lecții însușite din implementarea proiectului pilot „Energie regenerabilă pentru activități antreprenoriale".

3. Modul și etapele de implementare a proiectului pilot „Energie regenerabilă pentru activități antreprenoriale" la Incubatorul de Afaceri Sîngerei.

La atelierul de lucru au participat Președintele Raionului Sîngerei Vasili Marandiuc, reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de toate nivelele din cadrul Raionului Sîngerei, Administrația Incubatorului de Afaceri Leova, antreprenori locali și rezidenți ai IASg. Participanții AL au avut discuții detaliate referitor la rezultatele implementării proiectului, beneficiile energiei regenerabile, impactul schimbărilor climatice și modalitățile de adaptare la el la nivel comunitar.