RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


  

 

 

 

Prima / Noutati
Noutati
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
23.09.2019 La New York se desfășoară Adunarea generală a ONU dedicată acțiunilor climatice
În săptămâna curentă, reprezentanți de nivel înalt ai statelor membre ale Națiunilor Unite, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile, s-au reunit la New York, în cadrul celei de-a 74 sesiuni a Adunării Generale a ONU.
sursa
 
18.09.2018 Noi oportunități privind schimbările climatice pentru țările din Europa de Est și Asia Centrală
În perioada 11-14 septembrie 2018, la Dushanbe, Tadjikistan peste 130 de participanți din 13 țări din Europa de Est și Asia Centrală în cadrul unui Dialog Structurat Regional au luat parte la discuții pentru a-și consolida parteneriatul cu Fondul Verde pentru Climă în domeniul atenuării fenomenului schimbărilor climatice și adaptării către acesta și pentru accesarea finanțărilor în aceste domenii. Republica Moldova a fost prezentă la acest eveniment prin intermediul a doi reprezentanți ai Oficiului Schimbarea climei, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un reprezentant al Ministerului Finanțelor.
 
06.09.2017 Atelier de lucru cu scopul de a spori adaptarea Republicii Moldova la schimbările climatice
Captarea și utilizarea durabilă a apelor pluviale prin intermediul reabilitării iazurilor/heleșteielor existente și construcției altor noi a fost principalul subiect discutat în cadrul unui atelier de lucru, desfășurat, ieri la Chișinău. Evenimentul a fost organizat în aspectul identificării necesităților în domeniul reabilitării și/sau construcției de iazuri/heleșteie la nivel de comună/localitate prin completarea și analiza chestionarelor de evaluare.
 
19.09.2016 Notă informativă: ”În raioanele Călărași, Sîngerei și Nisporeni au fost realizate cu succes patru proiecte de adaptare la schimbările climatice.”
 
11.09.2015 Șapte proiecte în domeniul adaptării la schimbările climatice vor fi realizate în cele mai vulnerabile, la impactul climatic, raioane ale țării
Șapte proiecte în domeniul adaptării la schimbările climatice au fost aprobate spre finanțare în cadrul Proiectului ADA/PNUD: „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”. Proiectele au fost selectate în urma unui Apel de Granturi lansat de Proiectul ADA/PNUD, în perioada octombrie 2014- mai 2015, în cele mai vulnerabile din punct de vedere al schimbărilor climatice raioane ale Republicii Moldova: Basarabeasca, Sîngerei, Nisporeni, Leova, Fălești și Călărași