RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


  

 

 

 

Prima / Noutati
Noutati
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
30.10.2019 EU4Climate: Schimbările climatice ar putea deveni ireversibile; adaptarea este soluția
30.10.2019, Chișinău - Programul Națiunilor pentru Dezvoltare (PNUD) a organizează, la Chișinău, pe parcursul a trei zile, un atelier regional pentru țările Parteneriatului Estic (PaE) privind planificarea adaptării la schimbările climatice și includerea riscurilor climatice în politicile naționale și sectoriale. Evenimentul a avut loc, în cadrul proiectului EU4Climate, ce sprijină cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic în planificarea adaptării la schimbările climatice, focusându-se pe integrarea aspectelor legate de climă în politicile sectoriale și este finanțat de Uniunea Europeană.
 
15.10.2019 MADRM a organizat un atelier referitor la procedurile de obținere a finanțării din Fondul Verde pentru Climă
 Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat un atelier de lucru pentru a explica procedurile legale de obținere a finanțării de la Fondul Verde pentru Climă (FVC), proceduri ce vizează atât Autoritatea Națională Desemnată (AND) cât și alte instituții
sursa
 
13.10.2017 Atelier de lucru pentru discuția problemelor asociate schimbărilor climatice
Reprezentanții autorităților publice centrale, ONG-urilor, experți naționali și parteneri de dezvoltare s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta despre problemele asociate schimbărilor climatice în Republica Moldova și a identifica acțiuni prioritare în elaborarea celui de-al doilea Plan de Planificare a Adaptării la schimbarea climei (PNA 2)
 
21.10.2016 Notă informativă: Republica Moldova și Austria își intensifică parteneriatul în domeniul meteorologiei
Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHSM) din țara noastră continuă parteneriatul cu Institutul Central de Meteorologie și Geodinamică (ZAMG) din Austria în vederea sporirii capacităților sale instituționale și alinierii la standardele operaționale ale Meteoalarm (EU).
 
30.10.2015 ADAPTAREA AGRICULTURII LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE
Seceta și inundațiile care au lovit țara noastră în ultimii ani au accentuat vulnerabilitatea sectorului agricol la creșterea variabilității și la schimbările climatice. Spre adaptarea sectorului agricol la aceste modificări, în Moldova se implementează proiectul-pilot ,,Suport pentru procesul Național de Planificare a Adaptării RM la Schimbările Climatice”. În s. Sadaclia, sunt doi producători agricoli - beneficiari – Gospodăria Ţărănească ,,Vasile Baciu” și SRL ,,Sadac-Agro”.
http:
 
05.10.2015 În Moldova se înregistrează un nivel redus de conștientizare a problemelor schimbărilor climatice
Schimbările climatice și protejarea mediului au fost principalele subiecte discutate, săptămîna curentă, în cadrul unui club de presă desfășurat la Chișinău.