RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Canicula din Moscova mai bate un record
Canicula din Moscova mai bate un record
04.08.2010     Accesări: 129   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.realitatea.net/canicula-din-moscova-mai-bate-un-record_726489.html

La Moscova a fost înregistrat încă un record de temperatură pentru luna august, cu 34,7 grade celsius, a anunţat miercuri centrul meteorologic Fobos, citat de RIA Novosti.

Recordul anterior pentru data de 4 august era de 34 de grade Celsius, înregistrat în 1880, potrivit unui comunicat.
Căldura şi seceta au făcut Rusia foarte vulnerabilă în faţa incendiilor de vegetaţie. La Moscova au fost înregistrate temperaturi de până la 39 de grade Celsius, un record de la începerea înregistrării temperaturii, în 1879.
Cel puţin 40 de oameni au murit şi peste 2.000 au trebuit să-şi părăsească locuinţele din cauza incendiilor care mistuie partea centrală a Rusiei europene. Pagubele au fost estimate la peste 150 de milioane de dolari.
Sateliţii NASA au depistat peste 600 de focare de incendii de pădure pe teritoriul rus. Numărul focarelor a crescut semnificativ în ultimele 24 de ore, cele mai numeroase fiind în regiunile Riazan şi Nijnii Novgorod şi în Republica Mari El.
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat marţi ministrului pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, să elaboreze un program special pentru a veni în ajutorul serviciilor de pompieri. Medvedev a spus că programul ar trebui să asigure suficiente vehicule şi alte mijloace de transport, inclusiv avioane.
Căldura va continua până la mijlocul lunii august, iar meteorologii nu prevăd precipitaţii.
 

 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia