RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Ziua Pământului 2010. Cum poţi sărbători Planeta Albastră
Ziua Pământului 2010. Cum poţi sărbători Planeta Albastră
22.04.2010     Accesări: 218   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.realitatea.net/ziua-pamantului-2010--cum-poti-sarbatori-planeta-albastra_710155.html

Ziua Pământului este menită să atragă atenţia oamenilor asupra importanţei mediului înconjurător. 22 aprilie a devenit Ziua Pământului (Earth Day) în 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson.

Ideea senatorului Nelson s-a bucurat de susţinere din partea unui grup de studenţi, lideri de organizaţii şi oameni de afaceri din Philadelphia, dar şi din alte regiuni, astfel că în 1970, între 16 şi 22 aprilie, au fost organizate tot felul de activităţi pentru a educa publicul cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.
20 de ani mai târziu, în 1990, nu mai puţin de 200 de milioane de oameni din 141 de ţări s-au mobilizat pentru a sărbători Ziua Pământului. Evenimentele din acel an au dat un imbold puternic activităţilor de reciclare şi au pavat calea pentru summitul dedicat mediului înconjurător al Naţiunilor Unite, din 1992. Una dintre cele mai ample mobilizări de Ziua Pământului a avut loc în 2007, adunând circa un miliard de oameni.
Ziua Pământului 2010 coincide cu Conferinţa Mondială asupra Schimbărilor Climatice şi cu Anul Internaţional al Biodiversităţii.
Deşi se bucură de o popularizare mai mică decât Ora Pământului, când oamenii de pretutindeni sunt chemaţi să nu folosească energia electrică timp de 60 de minute, Ziua Pământului are acelaşi scop: să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să educe cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.
Ziua Pământului este sărbătorită şi în România. La Timişoara, de exemplu, copiii preşcolari vor realiza desene şi obiecte din materiale reciclabile, reunite mai apoi într-o expoziţie. La Cluj, se organizează o ediţie specială a Marşului Bicicliştilor.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia