RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Fermierii britanici nu simt efectele schimbarilor climatice
Fermierii britanici nu simt efectele schimbarilor climatice
24.04.2010     Accesări: 202   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pfermierii-britanici-nu-simt-efectele-schimbarilor-climaticep

Un numat tot mai mare de fermieri britanici spun ca nu se simt afectati de schimbarile climatice, potrivit unui sondaj efectuat recent de grupul Forum for the Future, anunta Reuters.
Aproximativ 62% dintre cei 414 fermieri intervievati anul acesta in Marea Britanie spun ca nu au fost afectati de incalzire globala, spre deosebire de anul trecut, cand doar 50% sustineau acest lucru.
„A fost o iarna foarte grea pentru agricultura, multa zapada, iar oamenii, in general, sunt mai sarcastici si indiferenti”, a declarat Madeleine Lewis de la Forum for the Future.
In ansamblu, fermierii inclina sa dezaprobe faptul ca schimbarile climatice au afectat agricultura in ultimii ani. Unii spun ca recesiunea i-a determinat sa pozitioneze incalzirea globala mai jos pe lispa prioritatilor lor.
Aproximativ jumatate dintre fermierii intervievati au sustinut ca iau masuri pentru reducerea emisiilor lor de carbon. Marea Britanie si-a stabilit anul trecut obiectivul de a reduce cu 6 procente emisiile din agricultura, pana in 2020.
Marea Britanie ar putea fi ferita de consecintele extreme ale schimbarilor climatice, spun expertii, deoarece fiind o tara racoroasa si umeda, culturile agricole ar putea beneficia de pe urma unor temperaturi mai ridicate.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia