RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Cei mai mari poluatori au renegociat acordul de la Copenhaga
Cei mai mari poluatori au renegociat acordul de la Copenhaga
20.04.2010     Accesări: 100   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pcei-mai-mari-poluatori-au-renegociat-acordul-de-la-copenhagap

Reprezentantii celor mai mari poluatori din lume s-au intalnit luni la Washington, pentru prima data de la dezamagitorul summit din Copenhaga, unde semnarea unui nou acord climatic global a esuat, informeaza Earth Times.

Forumul celor mai mari 17 economii din lume s-a reunit in speranta de a reduce diferentele dintre statele bogate si cele sarace in ce priveste problemele cauzate de incalzirea globala.
Todd Stern, reprezentantul SUA pe probleme climatice, a declarat ca statele prezente la intalnire au incercat sa nu formuleze asteptari care sa depaseasca posibilitatile. Multi dintre reprezentantii statelor participante nu au putut fi prezenti din cauza problemelor cauzate de cenusa vulcanica in Europa.
In luna decembrie, guvernele a peste 190 de state din intreaga lume nu au reusit sa ajunga la un acord climatic care sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto. Urmatorul summit ONU pe aceasta tema va avea loc in luna decembrie a acestui an, la Cancun.
Consilierul economic al Casei Albe, Mike Froman, care a si moderat discutiile de luni, a declarat ca este sceptic cu privire la semnarea unui acord anul acesta.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia