RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Banca Mondiala: China isi poate stabiliza emisiile pana in 2025
Banca Mondiala: China isi poate stabiliza emisiile pana in 2025
19.04.2010     Accesări: 109   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pbanca-mondiala-china-isi-poate-stabiliza-emisiile-pana-2025p

Tarile din Asia de Est isi pot stabiliza emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2025 fara sa isi compromita cresterea economica, a anuntat astazi Banca Mondiala. Astfel, China, cel mai mare poluator al planetei, are nevoie de investitii suplimentare de 80 de miliarde de dolari pe an, in energiile regenerabile, se arata in acelasi document, citat de Reuters.

In ultimele trei decenii, consumul de energie s-a triplat in Asia de Est si va continua sa creasca in acelasi ritm in urmatorii 20 de ani, se arata in raportul "Winds of change: East Asia's sustainable energy future".
„Aceste tari trebuie sa actioneze acum pentru a transforma sectorul energetic, astfel incat eficienta energetica sa creasca, iar tehnologiile cu emisii reduse de carbon sa fie folosite pe scara larga”, a declarat Jim Adams, vicepresedinte al Bancii Mondiale in Asia de Est si Regiunea Pacifica.
Raportul Bancii ia in considerare doua scenarii, in care autoritatile continua politicile guvernamentale din prezent sau opteaza pentru alternativa durabila. In cazul in care statele asiatice continua pe acelasi drum, cantitatea de CO2 din atmosfera s-ar dubla in 20 de ani, iar carbunele ar ramane principalul combustibil.
Pana in 2030, China ar exporta 75% din petrol si 50% din gazele naturale si ar deveni cel mai mare importator de combustibili fosili din lume. In cazul unui parcurs sustenabil, emisiile de CO2 ar atinge maximul in 2025 si ar incepe sa scada dupa.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia