RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Moldovenii învinuiesc autorităţile de poluarea mediului înconjurător
Moldovenii învinuiesc autorităţile de poluarea mediului înconjurător
09.11.2012     Accesări: 197   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 

http://www.publika.md/moldovenii-invinuiesc-autoritatile-de-poluarea-mediului-inconjurator_1115331.html

 

Moldovenii ştiu că poluarea mediului înconjurător are un impact negativ asupra vieţii oamenilor, dar consideră că statul este responsabil de aceste probleme. Datele se conţin într-un studiu realizat de IMAS, la comanda Ministerului Mediului.

 

Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre intervievaţi consideră că autorităţile publice locale şi Guvernul sunt responsabile de poluarea mediului înconjurător şi trebuie să acţioneze pentru a remedia situaţia. 40 la sută dintre cei chestionaţi sunt preocupaţi de ştirile despre starea vremii, un sfert - de informaţiile despre mediu şi doar 13 la sută au un interes sporit pentru încălzirea globală. Populaţia este îngrijorată cel mai mult de poluarea apei şi a aerului.

Totodată, între 35 şi 50 la sută dintre cei intervievaţi nu răspund corect la întrebările despre mediu. Datele arată că cei mai informaţi sunt tinerii care trăiesc în oraşe mici şi medii, iar cei din sate, cu vârsta de peste 45 de ani, care au un nivel scăzut de educaţie, nu ştiu problema.

Participanţii la sondaj consideră că situaţia în care se află mediul înconjurător este cauzată de lipsa informaţiei şi a educaţiei în acest domeniu. De asemenea, între 20 şi 50 la sută nu vor să micşoreze consumul de apă şi de energie electrică sau cantitatea de gunoi, pentru a proteja mediul. La sondaj au participat peste 800 de persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 65 de ani. Marja de eroare este de +/- 3,5%.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia