RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Schimbările climatice, responsabile de înmulţirea verilor călduroase din ultima perioadă
Schimbările climatice, responsabile de înmulţirea verilor călduroase din ultima perioadă
06.08.2012     Accesări: 131   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 

http://www.gandul.info/international/schimbarile-climatice-responsabile-de-inmultirea-verilor-calduroase-din-ultima-perioada-9924466

 

Schimbările climatice determinate de activitatea umană sunt responsabile de înmulţirea verilor călduroase din ultima perioadă, iar situaţia este deja mai gravă se credea în urmă cu câteva decenii, avertizează James Hansen, directorul Institutului american Goddard de studii spaţiale, într-o amplă analiză realizată împreună cu colegii de la NASA şi citată de Washington Post.

 

Specialistul a declarat că previziunile privind încălzirea climatică se arată mai sumbre decât cele pe care le făcuse în 1988, în faţa Senatului Statelor Unite.

"Trebuie să mărturisesc: am fost prea optimist. Previziunile mele în legătură cu temperaturamondială s-au adeverit. Însă nu am reuşit să studiez cu ce rapiditate creşterea medie ar urma să conducă la condiţii meteorologice extreme", a explicat Hansen, unul dintre primii cercetărori care au tras un semnal de alarmă, în anii '80, în legătură cu încălzirea climei.

O analiză a temperaturilor din ultimele şase decenii, realizată de James Hansen şi colegii săi de la NASA, a scos la iveală că verile cu temperaturi extrem de călduroase s-au înmulţit alarmant în ultima perioadă.

Concluziile de acum se bazează pe observarea fenomenelor climatice şi a temperaturilor din ultima perioadă, adică nu pe previziuni precum cele din 1988, ci pe date reale. Hansen pune pe seama schimbării climatice canicula din 2003 din Europa, valul de căldură din Rusia din 2010 şi seceta de anul din Texas şi Oklahoma, avertizând că fenomenele cu care ne-am putea confrunta pe viitor ar putea fi mult mai grave.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Multimedia