Aproape 50 de trilioane de lire sterline trebuie sa fie cheltuite pentru tehnologii verzi, in urmatorii 40 de ani, pentru a evita o catastrofa planetara, se arata in raportul World Economic and Social Survey pe 2011, realizat de ONU si citat de The Telegraph.
Potrivit The Telegraph, guvernele trebuie sa investeasca anual, in urmatorii 40 de ani, 3% din PIB-ul mondial (aproximativ 1,2 trilioane de lire sterline in 2010) pentru a opri schimbarile climatice si foametea. De asemenea, tarile in curs de dezvoltarea vor trebui sa cheltuiasca anual 688 de miliarde de lire sterline pentru a face fata cerintelor crescande ale populatiei pentru resurse.
Conducatorul raportului, Rob Vos, a declarat ca afacerile nu sunt o optiune daca lumea doreste sa stopeze procesul de distrugere ecologica.
In raport se spune ca pentru a asigura hrana la nivel mondial, fermierii trebuie sa isi dubleze productiile pana in 2050, dar pentru a face acest lucru in mod sustenabile sunt necesare investitii uriase in productia de enerie curata, reducerea deseurile non-biodegradabile, precum si ale imbunatatiri aduse tehnologiilor folosite in domeniul agricol si forestier.
Cresterea cu rapiditate a consumului de energie, produs din combustibili fosili, explica de ce umanitatea este pe punctul de depasi limitele de sustenabilitatea planetara. O tranzitie globala catre sursele regenerabile de energie, la nivel mondial, este necesara de urgenta pentru a evita o catastrofa planetara.